Russell Westbrook izjednačio rekord star 51 godinu i vodio Oklahomu do historijskog preokreta
Ovo je prvi put da se Oklahoma suočila sa tolikim zaostatkom, ali do kraja je uspjela napraviti najveći prekoret u historiji kluba i upisati pobjedu od 117:112.

Ponovo padaju rekordi u NBA

Russell Westbrook izjednačio rekord star 51 godinu i vodio Oklahomu do historijskog preokreta

E. Oštraković

Rekordi u NBA ligi padaju stalno, ali neki su dosta vrijedniji isticanja od drugih.

Ono što je večeras uradio Russell Westbrook, još dugo će se prepričavati.

Oklahoma je dočekala Huston, a to je značilo okršaj Westbrooka i Jamesa Hardena. Sjajni Rocketsi su do poluvremena imali prednost od 26 razlike i činilo se da će upisati laganu pobjedu. Ovo je prvi put da se Oklahoma suočila sa tolikim zaostatkom, ali do kraja je uspjela napraviti najveći prekoret u historiji kluba i upisati pobjedu od 117:112.

Ipak glavna priča večeri je Russell Westbrook koji je ostvario deveti uzastopni triple-double i tako uspio izjednačiti rekord Wilta Chamberlaina iz daleke 1968. godine. On je utakmicu završio sa 21 košem, 12 skokova i 11 asistencija.

"Nevjerovatno koliko je dugo trebalo da se takav niz ponovi. To samo pokazuje kakav je Westbrook igrač", rekao je trener Oklahome, Billy Donovan.

Promo

Top Komentari

teddy sheringham
Šut iz igre 25 od 125.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi