Još jedan strašan tim: Gay stiže u Oklahomu
Foto: EPA

Thunder se pojačava

Još jedan strašan tim: Gay stiže u Oklahomu

Midhat Šljivak

Ekipa Oklahome u narednoj sezoni NBA lige ima velike planove.

Tim kojeg predvodi Russell Westbrook dobio je veliko pojačanje dolaskom Paula Georgea i Indiana Pacersa, a u klub bi u narednim danima mogao stići još jedan sjajan košarkaš.

Radi se o Rudyju Gayu, doskorašnjem košarkašu Sacramento Kingsa. Tim iz Californije nije ponudio produžetak saradnje Gayu, a u pregovorima je najkonkretnija bila ekipa Thundera, pa ćemo krilnog košarkaša gledati uz Westbrooka i Georgea naredne sezone.

Njegov dolazak znači da će Zapadna konferencija biti jača nego ikad, pa ćemo u narednoj sezoni imati šansu da gledamo sudare divova na parketu.

Gay je tokom karijere pored Kingsa igrao za Memphis i Toronto Raptorse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi