Paul George trejdovan: Udružuje snage sa Westbrookom
Foto: EPA

Karijeru nastavlja u Oklahomi

Paul George trejdovan: Udružuje snage sa Westbrookom

Paula Georgea su u zadnje vrijeme mediji "selili" po cijeloj NBA ligi, ali su rijetki mogli predvidjeti da će on završiti u Oklahomi. Naime, američki ESPN je upravo saopštio da je George trejdovan iz Indiane u Oklahomu.

Iako se već neko vrijeme sa sigurnošću moglo reći da George neće još dugo nositi dres Indiana Pacersa, odlazak u Oklahomu predstavlja svojevrsno iznenađenje.

Mediji su špekulisali o mogućem udruživanju snaga sa LeBronom u Clevelandu ili trejdu u Boston. Mnogi su očekivali i da George "odradi" još jednu sezonu iz svog ugovora, a potom kao slobodan igrač pojača Lakerse.

Ipak, svi ugledni američki mediji sada izvještavaju da je George novi igrač Oklahoma City Thundera, te da će u zamjenu za njega Indiana dobiti Victora Oladipa i Domantasa Sabonisa.

Čini se da stiže "pomoć" Russellu Westbrooku i to u vidu jednog od najboljih igrača NBA lige, pa već sada mnogi tvrde da su Warriorsi dobili pravu konkurenciju na Zapadu.

Paul George je svoju cijelu NBA karijeru proveo u Indiana Pacersima, a prošle sezone je u prosjeku bilježio 23.7 poena, 6.6 skokova, 3.3 asistencije i 1.6 ukradnih lopti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi