Miami Heat zainteresiran za Chrisa Paula
Paul nije bio oduševljen činjenicom da će igrati za Thunder, pa bi ovaj eventualni trade zadovoljio i njega i Oklahomu

Problem ogromni ugovor sjajnog playmakera

Miami Heat zainteresiran za Chrisa Paula

Chris Paul je ovog ljeta u velikom tradeu završio u Oklahoma Thunderu koji su u Houston Rocketse uz Paula timu iz Teksasa dali čak 4 picka na draftu u iduće 4 godine.

Navodno je trade u Oklahomu toliko pogodio Paula da je ovaj ispočetka odbijao svaku mogućnost da zaigra za svoj novi tim te od uprave kontinuirano traži trade bez da je zaigrao ijednu utakmicu za Thunder.

Ipak, njegov nezgodan karakter i reputacija igrača koji nije pobjednik nisu potakli previše timova koji bi ga voljeli vidjeti u svojim redovima. Ipak, Miami Heat je izrazio želju da Paula vidi u svojim redovima i navodno sprema paket za njega, no veliki problem je Paulov ogromni ugovor po kojemu u iduće 3 sezone treba inkasirati čak 124 miliona dolara. 

Uprava Thundera ne bi imala ništa protiv zamijeniti nezadovoljnog playmakera koji k tome ima ogroman ugovor koji tereti salary cap, a da li će do tradea stvarno doći znat će se do početka nove NBA sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi