Još jedan turski tim se povukao iz prvenstva

Ušak odustao

Još jedan turski tim se povukao iz prvenstva

M. Šljivak
Teme:

Turske klubove očigledno drma velika financijska kriza, pa je još jedan tim odlučio da se povuče iz takmičenja za narednu sezonu.

Nakon što je odluku o povlačenju saopštila ekipa Esikšehira u košarkaškom prvenstvu ove zemlje nećemo gledati ni ekipu Ušaka.

U saopštenju kojeg su objavili, rukovodstvo Ušaka je potvrdilo da odustaje od učešća u prvenstvu zbog financijskih problema. Žele se posveteti ulaganju u mlade igrače i da na taj način se pokušaju vratiti na veliku scenu.

Također, saopštili su kako je angažovanje skupih igrača iz inostranstva jednostavno neisplativo i da su ovu odluku donijeli kako bi krenuli od nule.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Turske ekipe su prethodnih godina imale velika ulaganja. Iznosi koje nude košarkašima su zaista ogromni i nije nikakvo čudo što se manji klubovi polako gase.

Ušak je prošlu sezonu završio na 16. mjestu, a najbolji rezultat m je sedmo mjesto iz 2014. i 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije