Još jedna čudesna partija Luke Dončića za Dallas, Jusuf Nurkić se vratio na parket

Uzbudljiva noć u NBA ligi

Još jedna čudesna partija Luke Dončića za Dallas, Jusuf Nurkić se vratio na parket

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su sinoć Atlantu Hawkse sa 129:125, a solidnu partiju odigrao je i bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji se vratio na teren nakon oporavka od povrede.

Portland je na svom parketu uspio da dođe do nove pobjede protiv ekipe Atlante koja je pružila dobar otpor Trail Blazersima, no na kraju nisu imali snage da dođu do potpunog preokreta u finišu utakmice.

Domaći tim je vodio tokom cijelog meča, te je na kraju uspio da zasluženo pobijedi sa 129:125 i upiše novu pobjedu.

Portland je do trijumfa vodio sjajni Damian Lillard koj je meč završio sa 42 poena, šest asistencija i dva skoka.

Što se tiče Atlante istakao se Murray s odličnim učinkom od 40 poena, osam skokova i sedam asistencije. Dobar je bio i srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović koji je meč završio sa 23 poena sedam asistencija i četiri skoka.

Također, treba istaći da se nakon lakše povrede na teren vratio i Jusuf Nurkić. Bh. košarkaš je na parketu proveo 26 minute, te je uspio da ubilježi 12 poena, pet skokova i jednu asistenciju.

Oglasi

Još jednu noć za pamćenje imao je nevjerovatni Luka Dončić koji je vodio Dallas Maverickse do nove pobjede.

Dallas je na svom terenu pobijedio Detroit Pistonse sa 111:105, a Dončić je još jednom demonstrirao da ove sezone igra u nevjerovatnoj formi i da je jednostavno nezaustavljiv.

Slovenac je Detroitu ubacio čak 53 poena i uz to uspio je dodati još osam skokova i pet asistencija.

U ekipi Pistonsa sinoć je najbolji bio hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović sa 29 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Od ostalih mečeva ističe se pobjeda Brooklyn Netsa protiv LA Lakersa sa 121:106, dok su Golden State Warriorsi u gostima bili bolji od Oklahome City Thundera sa 128:120.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi