Noć kao iz pakla za Luku Dončića: Saznao je veliku vijest, a onda je stigao šok

Slovenac u problemu

Noć kao iz pakla za Luku Dončića: Saznao je veliku vijest, a onda je stigao šok

Admin Čaušević

Tri minute i 21 sekundu trajao je nastup Luke Dončića u Fooprint Centru. Nakon što je ranije saznao veliku vijest, očekivala se njegova nova simultanka, ali je stigao šok. 

Prve prognoze govore da Dončića sigurno neće biti neko vrijeme na parketu što je ozbiljan udarac kako za sjajnog Slovenca, tako i za Dallas Maverickse.

Pred utakmicu protiv Sunsa Dončić je saznao da će na All-Star meču 19. februara biti starter, ali nakon nešto duže od tri minute igre šepajući je otišao u svlačionicu.

Jedan od najboljih košarkaša današnjice je stao na nogu Miakal Bridgesa, dodao je loptu i odmah napustio igru.

"Jedna stvar me posebno brine. Ovako ne izgleda vaš uobičajeno izvrnuti zglob", poručio je poznati američki doktor za sportske povrede, Evan Jeffries.

Oglasi

Dončić je ove sezone u prosjeku bilježio 33.8 poena, 9.1 skokova i 8.6 asistencija, te je bio legitimni kandidat za MVP nagradu.

Inače, Mavsi su uspjeli dobiti važnu utakmicu bez svog najboljeg igrača. Konačan rezultat glasio je 95:99, a učinak sezone od 36 poena imao je Spencer Dinwiddie.

All-Star je na programu 19. februara u Salt Lake Cityju, a sada je upitno da li će Dončić biti spreman za egzibcioni duel.

Startna petorka Zapadne konferencije izgleda ovako: Stephen Curry (Golden State Warriors), Luka Dončić(Dallas Mavericks), kapiten LeBron James (LA Lakers), Zion Williamson (New Orleans Pelicans) i Nikola Jokić(Denver Nuggets).

Donovan Mitchell(Cleveland Cavaliers), Kyrie Irving(Brooklyn Nets), Jayson Tatum(Boston Celtics), Kevin Durant(Brooklyn Nets) i kapiten Giannis Antetokounmpo(Milwaukee Bucks) je startna postava Istočne konfrencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi