Još jedna odlična večer Mirze Teletovića

Caja i Barcelona bez problema

Još jedna odlična večer Mirze Teletovića

Nakon što je sinoć Cajasol iznenađujuće trijumfovao u Madridu protiv Reala, večeras su odigrane i preostale tri utakmice četvrtfinala ACB lige u kojima nije bilo iznenađenja, osim, možda, pobjede Unicaje u Valenciji.

Caja Laboral je na krilima našeg Mirze Teletovića slavila u Victoriji protiv Estudiantesa rezultatom 92:76 i tako povela sa 1-0 u seriji koja se igra na dvije pobjede. Momčad Duška Ivanovića je utakmicu riješila u trećoj četvrtini koju je dobila sa 27:17 i poslije nije bilo povratka za goste iz Madrida. U redovima Caje ponovo je najbolji bio naš Mirza Teletović.

Mirza je za 32:25 minuta, koliko je proveo na parketu, upisao 18 poena, 2 skoka, 2 asistencije i jednu blokadu. Za dva poena je Mirza šutirao vrlo dobrih 75 posto (3/4), dok je zabio četiri trice iz devet pokušaja. Uz Teletovića u redovima Caje najefikasniji su bili Walter Herman i Marcelo Huertas, koji su dodali po 15 poena. Nick Caner je sa 18 poena bio prvo ime Estudiantesa.

Prvoplasirani tim regularnog dijela sezone, Barcelona, sa pola snage je dobila utakmicu protiv Gran Canarije (85:53). Pete Mickeal je ubacio 17, Terence Morris 16, Erazem Lorbek 13, a Juan Carlos Navarro 12 poena, dok je Will McDonald kod Gran Canarije ubacio 21 poen.

Jedinu gostujuću pobjedu večeras upisala je Unicaja Malaga, koja je slavila u Valenciji sa 83:82. Valencia je vodila tokom tri četvrtine, ali je tim iz Malage u posljednjih deset minuta zaigrao kao preporođen i riješio taj period igre u svoju korist rezultatom 30:19. Gary Neal i Omar Cook sa po 20 poena bili su nezaustavljivi kod Unicaje, dok je kod Valencije šest igrača upisalo dvocifren učinak. Kosta Perović je sa 12 poena i 13 skokova bio najbolji, dok je Victor Claver sa 13 poena bio najefikasniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.