Još jedna pobjeda Fenera
Preldžić ponovo odličan

Turnir “Mirza Delibašić”

Još jedna pobjeda Fenera

Prvi današnji susret turnira “Mirza Delibašić” okončan je uvjerljivom pobjedom Fenerbahce Ulkera nad Panioniosom (79:67). Duel dva nekadašnja trenera sarajevske Bosne, Boše Tanjevića i Nenada Markovića nije ponudio velika uzbuđenja, a pitanje pobjednika riješeno je u drugoj četvrtini koju su Turci dobili rezultatom 27:14.

Ekipa iz Grčke dobro se držala početkom susreta, pa se činilo da je jučerašnja predstava samo jedan loš dan, mođutim, već u drugih 10 minuta susreta na vidjelo su izašle sve slabosti još uvijek nedovoljno uigranog tima Panionisa. Kraj  prvog poluvremena donio je i najveću prednost za izabranike Bogdana Tanjevića (29:46) koji su u nastavku zaigrali opuštenije i dopustili Grcima da uhvate priključak.

Ipak, Panionios nije mogao do egala i nije uspio zaprijetiti onako kako je to Bosna jučer uradila, a imajući u vidu omjer snaga na terenu konačan rezultat (79:67) i nije toliko loš za grčku ekipu.

Vrijedi spomenuti još jednu odličnu partiju nesuđenog bh. reprezentativca Emira Preldžića koji je bio najefikasnji u dresu Fenera sa 16 poena i 5 skokova.



U drugom večerašnjem susretu sastaju se rivali iz NLB lige, Bosna ASA BHT i zagrebačka Cibona.

Panionios - Fenerbahce 67:79
15:19, 14:27, 19:16, 19:17


SARAJEVO - Olimpijska dvorana Zetra. Gledalaca 300. Sudije: Zurapović, Obradović, Jovanić.

Panionios: Rice 16, Rogers 21, Zoroski 11, Papanikolau 6, Charitopolous 2, Athinaiou, Kanonidis, Giankovits, Calacan 2, Elder 8, Katiakos, Paragios 1. Trener: Nenad Marković.
Fenerbahce Ulker: Solomon 11, Onan 13, Basak, Erden 7, Giriček 15, Greer 7, Mutaf, Savas 8, Asik, Cetin 2, Preldžić 16. Trener: Bogdna Tanjević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.