Još jedna sjajna partija Miralema Halilovića u dresu Orleansa

Ostvario double - double učinak

Još jedna sjajna partija Miralema Halilovića u dresu Orleansa

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Halilović odigrao je još jednu sjajnu partiju u dresu francuskog Orleansa.

Njegov tim je večeras na domaćem parketu pobijedio Nanterre u 23. kolu francuske LNB lige sa 79:78, a Halilović je jedan od najzaslužnijih za trijumf.

On je ubacio 16 poena a učinku je dodao i 10 skokova pa je tako zabilježio novi double - double učinak.

Jedini efikasniji od njega u pobjedničkom timu bio je Strawberry sa 18 poena, dok je Evans dodao 15. Kod gostiju Chery je imao 20 poena, a Moore je dodao 14.

Što se tiče same utakmice, treba reći da je bilo vrlo neizvjesno do samog kraja. Domaći su kontrolisali stvari u prvom a gosti u drugom poluvremenu. Imao je Nanterre prednost i od 12 koševa krajem treće četvrtine ali domaći su uspjeli da to sustignu, meč odvedu u triler završnicu i na kraju slave tijesnu pobjedu.

Za Orleans je ovo bio deveti trijumf ove sezone a pored toga ima i 14 poraza pa se nalazi na 12. poziciji. S druge strane, Nanterre je na 7. mjestu sa omjerom od 12-11.

Halilović je ove sezone na prosjeku nešto većem od 17 poena i rijetki su mečevi u kojima nije bio dvocifren.

Top Komentari

Maestro
Svaka čast majstore treba nam pozitivnih vijesti da neko dobro igra nadam se da će igrat ovako za reprezentaciju
9 4
user1581473798
Bravo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi