Još jedno NBA pojačanje za CSKA
(Foto: EPA)

Stigao Ron Baker

Još jedno NBA pojačanje za CSKA

M. Šljivak

Moskovski CSKA doveo je još jedno pojačanje iz NBA lige.

Nakon dolaska grčkog centra Kostasa Koufosa iz Sacramento Kingsa, novi član ruskog tima postao je danas i šuter Ron Baker.

Armejci su pokušavali da angažuju Jeremyja Lina. Ipak, on je odbio ponudu iz Rusije, jer se još uvijek nada NBA angažmanu.

Zato su se u CSKA okrenuli drugim opcijama i izabrali su Bakera, nekadašnjeg košarkaša New York Knicksa i Washington Wizarda.

Ovaj 26-godišnji košarkaš odbio je ponudu Brooklyn Netsa koji su mu nudili nastupe u G ligi i odabrao je da potpiše za CSKA.

Baker je u NBA karijeri odigrao 96 utakmica i prosječno je ubacivao nešto više od tri poena po meču.

Prije Bakera i Koufosa moskovski velikan je angažovao još nekoliko poznatih imena, a stigli su Janis Strelnieks, Darrun Hilliard i Johannes Voigtmann.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ugovore su produžili Kyle Hines, Willy Clyburn i Semen Antonov, dok su klub napustili najbolji košarkaši iz prošle sezone Cory Higgins (Barcelona), Sergio Rodriguez (Armani) i Nando De Colo (Fenerbahče).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti