"Još uvijek tražimo igru"

Slobodan Klipa, trener Igokee

"Još uvijek tražimo igru"

D. Banović

Slobodan Klipa, trener Igokee kaže da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima njegovog tima u NLB ligi. Aleksandrovčani su na 12. mjestu, ali mladi stručnjak kaže da ovaj sastav nije pokazao sve ono što može.

"Za razliku od drugih klubova mi imamo taj problem jer smo ekipu kompletirali i formirali pred sam početak sezone. Ova ekipa će tek da pokaže koliko vrijedi.To znači da smo mi na neki način još u onoj fazi prestrojavanja tima. Ostale ekipe su uigrane i imaju nosioce svoje igre, a mi ih još tražimo i to u hodu", kaže Klipa.

Strateg Igokee je posebno ukazao na problem koji se odnosi na podjelu zadataka i na preuzimanje liderskih uloga.

"Pojedini igrači nisu ispunili očekivanja. Izvršili smo neke promjene u igračkom kadru i doveli smo Donela Harvia (Donnell Harvey), koji ima iskustvo NBA igrača. Radi se o odličnom košarkašu koji će sigurno da unaprijedi igru Igokee. Kad je stigao  nije bio fizički spreman, ali je u prošlom kolu protiv Partizana pokazao koliko vrijedi", dodao je Klipa.

Igokea će već u subotu u okviru NLB lige da ugosti sastav Hemofarma, koji je u posljednje vrijeme van forme.

"Nanizali su četiri uzastopna poraza i u tako nezgodnom trenutku dolaze u Laktaše. Ne radujem se tome što su van forme, jer to nama samo može da oteža posao. Naš zadatak je da obranimo domaći teren i ja sam siguran da ćemo uspjeti u tome".

"Igraćemo mirno i nećemo srljati. Cilj nam je da svaku utakmicu na našem terenu pobjedimo, pa je jasno šta očekujem u subotu protiv Hemofarma", završio je priču Slobodan Klipa, jedan od najmlađih trenera u NLB ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.