Jovanović: Bosna je nepoznanica, ali bodovi su prioritet
Iskusni Jovanović biće udarna perjanica trenera Pandže pred nedjeljni duel

Košarkaš Slobode pred nedjeljni duel starih rivala

Jovanović: Bosna je nepoznanica, ali bodovi su prioritet

E. Dindić

U nedelju zvanično počinje novo košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine. U 1. kolu u Mejdanu sastaće se stari sportski rivali OKK Sloboda i Bosna Royal. U neko ljepše vrijeme bh. košarke ova dva tima igrala su neizvjesne utakmice koje su obično završavale na jednu loptu, a nema sumnje da će takav biti i susret u nedelju.

Jedan od najiskusnijih košarkaša u redovima Slobode Zlatko Jovanović za SportSport.ba iznio je svoja razmišljanja uoči nedjeljnog susreta.

"Dugo smo se spremali za ovo prvenstvo i željno iščekujemo njegov početak. Imali smo dosta prijateljskih utakmica i vidjelo se ono u čemu smo griješili i što ne smijemo raditi protiv Bosne u nedelju. Nova smo ekipa i trebaće vremena da se uigramo ali to ne može biti opravdanje u slučaju poraza. Ekipa Bosne je nepoznanica jer je dovedeno dosta novih košarkaša. Međutim mi kada izađemo u nedelju na parket moramo od prvog minuta biti skoncetrisani i borbeni, te zabilježiti pobjedu koja bi nam dosta značila pred nastavak sezone", rekao je Jovanović.

Susret između Slobode i Bosne Royal na rasporedu je u nedjelju sa početkom od 19:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi