JR Smith kažnjen sa 100 dolara zbog finte
Foto: EPA (Smith s brojem 5)

Lue kaznio igrača

JR Smith kažnjen sa 100 dolara zbog finte

M. Šljivak

Trener Cleveland Cavaliers Tyrone Lue kaznio je JR Smitha sa 100 dolara iz zanimljivog razloga.

Dogovor Smitha i Luea pred četvrti meč polufinala Istočne konferencije protiv Toronto Raptorsa je glasio: Svaki put kada nasjedne na fintu najboljeg košarkaša Raptorsa DeMara DeRozana i skoči nakon lažnog šuta i finte, Smith će platiti 100 dolara.

S obzirom na to da je Smith nasjeo na jednu takvu fintu u sinoćnjoj utakmici, morao je nakon meča platiti kaznu, a trener Lue je 100 dolara strpao u džep.

Naravno, ovo je mizerna cifra, ali sasvim sigurno poboljšava odnos u timu, koji je u Clevelandu ionako sjajan nakon što su "isprašili" Indiana Pacerse i Toronto Raptorse.

Cavsi sada čekaju protivnika u finalu konferencije, a to će biti pobjednik serije između Bostona i Washingtona.

Trenutni rezultat u seriji je 2:2, pa će Cleveland spremno i odmorno dočekati jednog od ovih rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi