Bizarne NBA čarolije: Izašao na parket samo da bi uzeo 306.000 dolara bonusa iz ogromnog ugovora
Foto - Screenshot

Jrue Holiday odigrao samo osam sekundi

Bizarne NBA čarolije: Izašao na parket samo da bi uzeo 306.000 dolara bonusa iz ogromnog ugovora

M. Šljivak

Košarkaš Milwaukee Bucksa Jrue Holiday (31) odigrao je protekle noći samo osam sekundi u utakmici protiv Cleveland Cavaliersa i to samo kako bi uzeo bonus iz ugovora od 306.000 dolara.

Holiday je u ugovoru s Bucksima imao klauzulu da će mu ove sezone pripasti bonus od 306.000 dolara ako odigra 67 utakmica u regularnom dijelu sezone i za to mu je bilo potrebno da odigra barem sekundu u duelu s Cavsima.

Bek Bucksa nije želio propustiti šansu da uzme zagarantovani bonus. Jedini se od startera tima iz Milwaukeeja pojavio na parketu, gdje je proveo samo osam sekundi.

On je odmah napravio faul nad Dariusom Garlandom. Upisao se u 'statistiku' da je nastupio, te će mu na račun leći još 306.000 dolara.

Interesantno je svakako da je Jrue Holiday za ovu sezonu dobio 30 miliona dolara, a njegov ugovor u Milwaukeeju mu garantuje čak 135 miliona dolara do 2025. godine.

Holiday je od 2009. godine u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Izabran je kao 17. pik drafta od Philadelphia 76ersa, a pored ovog tima igrao je još za New Orleans Pelicanse.

Od 2020. godine je član Bucksa s kojima je osvojio naslov NBA prvaka prošle godine. Ove sezone na prosjeku je od 18.6 poena, gotovo sedam asistencija i pet skokova po utakmici.

Ukupno je u karijeri na prosjecima od 16 poena, preko šest asistencija i četiri skoka po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi