Čuveni T-Mac o igri 'grčke zvijeri': "U moje doba bi bio osuđen na propast"
Foto - EPA

Bez šuta ne bi imao šta da traži

Čuveni T-Mac o igri 'grčke zvijeri': "U moje doba bi bio osuđen na propast"

Midhat Šljivak

Grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo trenutno je jedna od najvećih NBA zvijezda.

Grčka zvijer iz noći u noći uništava konkurenciju, ali mnogi mu zamjere činjenicu da većinu poena postiže ispod koša, te da nema šuta.

Antetokounmpo je pogodio svega 432 šuta s distance od 1492 pokušaja tokom devetogodišnje NBA sezone, a čuveni košarkaš i jedan od najboljih strijelaca ikad Tracy McGrady, smatra da bi se Giannis itekako mučio da postigne poene u njegovo doba.

On smatra da se bez šuta ranije nije moglo opstati u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

"Vjerujem da bi se dosta mučio s obzirom na to kako je reket bio zatvoren. Bilo je izuzetno teško igrati napad jer je odbrana većine timova bila čudesna", rekao je T-Mac i dodao je:

"Ako nisi znao šutirati, bilo bi ti veoma teško. Giannisova bila bi osuđena na propast. Teško bi tad radio ono što radi danas", rekao je McGrady.

Giannis ove sezone u prosjeku ubacuje 29.4 poena, te ima 11.2 skokova i šest asistencija po meču.

McGrady je u bogatoj karijeri na 20 poena u prosjeku, a najbolju sezonu je igrao u Orlandu 2002/2003 kada je ubacivao 32 poena po meču.

Međutim, povrede su ga uništile i on nikad nije uspio da pokaže sve što je mogao u svijetu košarke.

Top Komentari

DamirS
A kako su onda harali igrači poput Shaqa i njemu sličnih. Shaq nije znao slobodno bacanje pogoditi a opet je bio dominantan. Uvijek je bilo igrača koji su živjeli od snage, dok su drugi imali dobar šut.
4 3
Shojich07
Dominique Willkins je bio igrač sličnih karakteristika i 9 puta igrao na All-star utakmici. Sam Jordan nije bio vrhunski šuter, mada je suludo ih podrediti. Giannis je inteligentan igrač koji koristi ono što ima, našao bi on svoje mjesto i u vrijeme T-maca
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi