Jure Planinić napustio Široki

Postao slobodan igrač

Jure Planinić napustio Široki

Jure Planinić (17), doskora član najtrofejnijeg košarkaškog kolektiva u BiH, HKK Širokog, i službeno je postao slobodan igrač. Kapetan hrvatske kadetske reprezentacije, nakon višemjesečne trakavice oko njegove budućnosti slobodnim igračem postao je tako što je za njega plaćena odšteta u privatnom aranžmanu.

Ovaj 207 cm visoki košarkaš uistinu je jedan od najvećih talenata u regiji. Prošle godine odbijena je službena ponuda Gran Canarije jer se nadao minutaži za prvi tim Širokog, a kako do toga nije došlo, uz plaćenu odštetu je postao slobodan igrač.

Nastupao je za Cibonu na Božićnom juniorskom turniru u Splitu i oni su mu ponudili ugovor, dok je KK Cedevita od ranije zainteresirana, kao i Zadar koji postavljanjem bivšeg igrača Branimira Longina za direktora pravi zaokret u radu s mladim igračima. 

Po riječima Slavena Princa, agenta GPK Sportsa, grčke agencije koja zastupa i Darka Planinića, hrvatskog seniorskog reprezentativca i starijeg Jurinog brata, odluka će biti donesena najkasnije do kraja slijedećeg tjedna, a presudnu ulogu imat će plan razvoja talentiranog igrača kojem predviđaju visinu preko 210 cm .

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi