Odlični Nurkić nedovoljan Blazersima, Zvijer "raznijela" rivala koji je napravio "polukružno"

Bh. centar ostvario triple-double

Odlični Nurkić nedovoljan Blazersima, Zvijer "raznijela" rivala koji je napravio "polukružno"

A. Čaušević

Jusuf Nurkić je odigrao odličnu partiju za svojer Portland Trail Blazerse na gostovanju kod Indiana Pacersa, ali njegov tim na kraju poražen rezultatom 108:99 što je bio treći poraz u četiri meča za ovaj tim. 

Utakmica je bila poprilično izjednačena većim tokom duela, pobjednik je odlučen tek u posljednjoj dionici kada su domaći stekli i ključnu prednost(27:17).

Nurkić je bio na svom prepoznatljivom nivou. Ostvario je double-double učinak, ukupno 11 u ovoj sezoni koji na kraju i nije bio previše koristan Blazersima.

Bh. centar je za 33 minute na parketu imao učinak od 14 poena, dodao je 19 skokova te upisao četiri asistencije te je bio najkorisniji igrač svog tima.

Imao je Nurkić i žestok duel sa Aaronom Nesmithom u borbi za jednu loptu. Naš košarkaš je odgurnuo Amerikanca koji je na kraju napravio "polukružno" okretanje.

Pacerse su do pobjede predvodili Bennedict Mathurin sa 19, Myles Turner sa 17 i Tyrese Haliburton sa 15 poena, dok se kod Blazersa osim Nurkića još istakao Anfernee Simons sa 20 poena.

Oglasi

Blazersi su sada na učinku od 19:19. Nakon odličnog starta, ova franšiza je počela da pada i slijedi joj velika borba za plasman u play-off.

Drugi bh. košarkaš u NBA ligi Luga Garza imao je skromnu minutažu od dvije minute za dva koša. Bilo je to u pobjedi njegovin Minnesota Timberwolvesa nad LA Clippersima 128:115.

Nikola Jokić je za pravoslavni Božić pružio dominantnu partiju. Ostvario je triple-double učinak od 28 poena, 15 skokova i 10 asistencija u pobjedi Denver Nuggetsa nad Cleveland Cavaliersima 121:108.

LA Lakersi su nastavili sa odličnim partijama u posljednje vrijeme. Na krilima LEBrona Jamesa (25p, 10 a) upisali su četvrti trijumf u nizu rezultatom 130:114.

Rezultati:

Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 108:99
Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 112:126
New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets 102:108
Toronto Raptors - New York Knicks 108:112
Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 109:138
Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 127:110
San Antonio Spurs - Detroit Pistons 121:109
Denver Nuggets - Cleveland Cavaliers 121:108
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 128:115
Phoenix Suns - Miami Heat 96:104
Los Angeles Lakers - Atlanta Hawks 130:114

Top Komentari

koraj
Brises komentare Cause:D. De sad ozbiljno, jel triple-double ili je double-double??? Potezak ovaj engleski za napisati, jos kad ne znas sta znaci ono sto pises onda ti ne preostane nista drugo nego da brises komentare:D
5 2
Harihari9
Ja novinara i bruke
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi