Sinoć je oboren novi rekord u NBA ligi, Nurkić upisao skromnu partiju

Zanimljivi mečevi

Sinoć je oboren novi rekord u NBA ligi, Nurkić upisao skromnu partiju

E. Ganibegović

U noći za nama odigrano je deset utakmica u NBA ligi. Vidjeli smo nekoliko zanimljivih rezultata, jedan rekord, kao i skroman nastup našeg Jusufa Nurkića.

Cleveland Cavaliersi su nakon produžetaka bili bolji od Chicago Bullsa sa 145:134.

Nevjerovatnu partiju sa 71 poenom, osam skokova i 11 asistencija pružio je Donovan Mitchell koj je bio prvo ime utakmice.

Oborio je tako rekord Clevelanda po broju poena na jednoj utakmici i postao tek sedmi igrač kojem je pošlo za rukom da postigne 70 ili više poena na jednoj utakmici u NBA ligi.

Slovenački reprezentativac Luka Dončić ponovo je vodio Dallas do pobjede, ovaj put protiv Houston Rocketsa, bilo je 106:111.

Oglasi

Dončić je ubilježio novi double-double učinak, imao je 39 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Na krilima LeBron Jamesa LA Lakersi su slavili kod Charlotte Hornetsa sa 115:121, a nevjerovatni James postigao je 43 poena, uz 11 skokova i šest asistencija.

Uvjerljivu pobjedu protiv Detroit Pistonsa slavili su Portland Trail Blazersi uz nešto skromnije izdanje Jusufa Nurkića.

Bh. košarkaš je pobjedi svog tima doprinio s tri poena, dva skoka i jednom asistencijom. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi