Jusuf Nurkić uvjeren da će njegov brat Kenan biti Top 5 pik na NBA draftu: Ogroman je!
Foto - Screenshot

Govorio i procesu oporavka

Jusuf Nurkić uvjeren da će njegov brat Kenan biti Top 5 pik na NBA draftu: Ogroman je!

M. Šljivak

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić još uvijek je van terena zbog povrede.

Sjajni centar slomio je zglob ruke sredinom januara, odmah je izvršena operacija i uslijedio je proces oporavka.

On za sada teče dobro, a 'Bosansku zvijer' ćemo jako brzo ponovo gledati na parketu.

"Zglob je dobro. Brzo ću biti tu, ali ne želim da preskačem proces rehabilitacije. Za sedmicu ili dvije će sve biti u redu", rekao je Nurkić.

Jusuf je u razgovoru za ESPN govorio o svom ocu i svom mlađem bratu Kenanu (13) kojem predviđa izbor među pet pikova na nekom od budućih draftova.

"Imam mlađeg brata kojem je 13 godina. Ogroman je i već nosi broj 49. Uvjeren sam da će biti Top 5 pikova na draftu. Vjerujem da će se košarka ponovo vratiti tim visokim igračima kada on bude dostupan na draftu", rekao je Nurkić.

Jusuf je ove sezone na porsjeku od 9.8 poena i 7.7 skokova po utakmici.

Top Komentari

bahlje
Sve OK , ali kome on dokazuje da je Bošnjak , umjesto da promoviše da je suživot moguć u BiH on svaki dan baca neke koske iz Amerike kako bi se raja svađala , to ni jedan NBA igrač sa Balkana ne radi ...
9 24
kreka
Al jest nas vala i isprovaljivo tamo.Nismo svi krkani ko on.Samo kad cujem sta mu pustaju na zagrijavanju.Al nisu ni ostali bolji.I onaj Doncic isto.Ne mogu bez seljakluka.Mozes plivat u parama ali coban ostaje coban
2 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti