Nurkić donio pobjedu Sunsima, ali je imao i verbalni sukob: "Pitajte Duranta šta mi je rekao!"

Još jedno sjajno izdanje

Nurkić donio pobjedu Sunsima, ali je imao i verbalni sukob: "Pitajte Duranta šta mi je rekao!"

Admin Čaušević

Na gostovanju kod Chicago Bullsa Jusuf Nurkić je odigrao svoj najbolji meč od dolaska u Phoenix Sunse. Po drugi put ove sezone novom klubu je svojim poenima donio pobjedu.

Meč u United Centru je bio izjednačen od početka do kraja. Obje ekipe su imale svoje dionice bolje igre, a pobjednik je odlučen poslije produžetka.

Nurkić je sedam sekundi prije kraja produžetka zabio za vodostvo Sunsa 116:115 što je ispostavilo se bio i konačan rezultat meča. Asistirao mu je Kevin Durant s kojim je ranije imao i određenu razmjericu.

Bh. reprezentativni centar je bio zaista na nivou, a dvije asistencije su ga dijelile od triple-double učinka za 38 minuta koliko je proveo na parketu.

Sa učinkom šuta od 50 % Nurkić je imao učinak od 20 poena, dodao je 17 skokova, te je upisao osam asistencija uz dvije ukradene lopte. Jedina mana mu je bilo šest izgubljenih lopti.

Oglasi

"Na neki način sam umoran od pravljenja grešaka i gubljenja lopti, moram to završiti", rekao je Nurkić koji je imao i određenih razmjerica sa prvom zvijezdom ekipe Kevidnom Durantom.

Tokom produžetka sjajni centar je imao pogrešan pas što je izazvao reakciju Duranta: "Pitajte njega šta mi je rekao", kazao je Nurkić o Amerikancu nakon meča.

Inače, Sunse je do pobjede vodio sjajni Allen sa 26 poena, dok je Durant dodao 25. Kod poraženih Bullsa se istako Vučević sa 26 poena i šest skokova.

Franšiza iz Phoenixa nakon osam odigranih mečeva ima omjer od četiri poraza i četiri pobjede. Nakon tri gostovanja u nizu sada se vraćaju u svoj dom. U narednom meču dočekuju LA Lakerse.

Inače, sinoć su u akciji bile i dvije najveće balkanske zvijezde u NBA ligi, Luka Dončić i Nikola Jokić te su odigrali u svom stilu.

Dallas Mavericksi su iznenađujuće izgubili od Toronto Raptorsa na svom parketu 116:127, a Dončić je meče završio sa 31 poenom.

Denver Nuggetsi su bili domaćini Golden State Warriorsima te su u dramatičnom meču stigli do pobjede 108:105 uz Jokićevih 35 poena i 13 skokova.

Top Komentari

Drakula
Sta ti je rekao? Da ti j mater vehabijsku gdje ima 5 milijardi bakterija u njoj i ti bakterije siris po parketu?
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi