Dobro izdanje Nurkića, ali Sunsi ne igraju kako se očekivalo
Foto - EPA

Poraz od 76ersa

Dobro izdanje Nurkića, ali Sunsi ne igraju kako se očekivalo

Midhat Šljivak

Philadelphia 76ersi savladali su Phoenix Sunse rezultatom 112:100, a dobru partiju u poraženom timu pružio je bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Phoenix Sunsi na papiru imaju jednu od najboljih ekipa lige, ali na početku sezone tim iz Arizone ne igra baš najbolje i večeras su upisali četvrti poraz sezone.

Izuzev prve dionice koja je bila poprilično izjednačena u ostatku utakmice 76ersi su imali konstantno vodstvo u ovom susretu, a na odmor je domaći tim otišao sa sedam poena prednosti, 52:45.

Nisu 76ersi dozvolili Sunsima da dođe do velikog preokreta. Iako su gosti tokom treće dionice nakon 14 razlike minusa, doći do samo dva poena zaostatka, to je bilo sve što su napravili večeras.

Nakon tri dionice 76ersi su imali pet poena prednosti (80:75), da bi u nastavku meča domaći tim lagano priveo meč kraju i došao je do pobjede, četvrte u sezoni.

Oglasi

Joel Embiid je predvodio Philu sa 26 poena i 11 skokova u ovom meču, a odlični su bili Oubre s 25 i Maxey s 22 ubačena poena.

S druge strane Kevin Durant je ubacio 31 poen i uhvatio je sedam skokova, ali ostatak ekipe je poprilično zakazao.

Jusuf Nurkić nije bio raspoložen u ofanzivnom dijelu, ali je imao odličan učinak na kraju meča. Za 23 minuta na parketu je ubacio 11 poena, uhvatio je devet skokova i podijelio pet asistencija. Iz igre je pogodio četiri šuta od 14 pokušaja.

76ersi su trenutno na omjeru od četiri pobjede i jednog poraza, a Sunsi su na dva trijumfa i četiri poraza.

Top Komentari

Marro
Iz igre je pogodio četiri šuta od 14 pokušaja. KOGA VI ZAYEBAVATE šta je tu dobro
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti