Hoće li Nurkić i Dončić postati saigrači?

Bh. centar postaje slobodan igrač

Hoće li Nurkić i Dončić postati saigrači?

A. Čaušević

Koliko god to zvučalo nerealno, ali od naredne sezone Jusuf Nurkić i Luka Dončić bi mogli dijeliti svlačonicu.

Dallas Mavericksi su u potrazi za vrhunskim centrom nakon što je ekipu poslije trejda napustio odlični Kristaps Porzingis.

U analiz američkih medija kao jedna od idealnih opcija da popune prazninu pod reketom Mavsa spominje se Nurkić.

Iako je Dwight Powell odigrao vrhunski dosadašnji dio sezone, potreban je još jedan kvalitetan centar, a novinar Sports Illustrateda Joe Zochert Nurkića vidi kao sjajno rješenje.

Nurkić će od ljeta biti slobodan igrač. Međutim, u Portland Trail Blazersima nemaju namjeru da ga olako puste.

"Veliki smo ljubitelji onoga što Jusuf Nurkić pruža na parketu, ove godine je imao vjerovatno najbolju sezonu u karijeri, očekujemo da tako nastavi i sljedeće sezone. On je igrač oko kojeg želimo graditi ekipu", poručio je generalni menadžer Blazersa, Joe Cronin.

Nurkić je posljednji dio regularnog dijela sezone propustio zbog povrede. Sezonu je završio sa prosjekom od 15 poena, 11.1 skokova i 2.8 asistencija.

Top Komentari

irnes4
Jos jokaru kao treceg dodati ,uuu
0 2
Pixi2021
Volio bi ga vidjeti u Bostonu. Sve ostalo imaju samo fali jedan dobar centar kao ovaj momak.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi