Od ostalih vijesti nebo je i dalje plavo: Jusuf Nurkić i Portland nastavili po starom

Poraz Blazersa, double-double Nurkića

Od ostalih vijesti nebo je i dalje plavo: Jusuf Nurkić i Portland nastavili po starom

E. Ganibegović

Portland Trail Blazersi upisali su šesti vezani poraz, a bolji od njih u Moda Centru bio je Orlando Magic 95:113.

Gledali smo izjednačenu prvu četvrtinu. Oba tima smjenjivala su se u vodstvu, a na kraju je Orlando riješio u svoju korist 28:32.

U drugoj dionici gosti su došli do prevage na terenu i do poluvremena su znatno povećali vodstvo i to na 15 razlike. Pri rezultatu 43:58 se otišlo na odmor.

Treći period donosi nam i tračak neizvijesnosti. Iako je gostujući tim sve vrijeme imao vodstvo, Portland je u dva navrata dolazi ona -4 i jednom na -3, a u četvrtu dionicu ušlo se pro vodstvu Orlanda od tek 79:83 što je davalo nadu domaćima da mogu do preokreta i pobjede.

Ipak, na kraju nisu imali snage i Orlando je samo povećao svoju prednost do kraja na visokih 18 poena razlike i upisao zasluženu pobjedu.

Anthony je predvodio gostujući tim s 23 poena, sedam skokova i devet asistencija, dok je kod Portlanda Simons poentirao 19 puta, te imao po pet skokova i asistencija.

Naš Jusuf Nurkić ponovo je ostvario double-double učinak i to s 14 poena, 11 skokova i četiri asistencije.

Od ostalih mečeva svakako treba izdvojiti pobjedu Milwaukeeja kod LA Lakersa 116:131, gdje se Giannis Atetokounmpo igrao s domaćom ekipom. Ubacio je 44 poena uz 14 skokova i osam asistencija.

Top Komentari

Malmi_Suomi
1. UŽAS od Portlanda na žalost 6-ta u nizu se gubi, pa dokle više? Nemam vremena da pratim NBA ali evo po informacijama što dobijemo ovdje , jedino tako i znam. 2. Bravo Jusufe Juka Nurkiću sine Bosanski za double-double uljepšaš mi dan i naravno 4 asistencije. E ovo su pravi ambasadori Bosne i Hercegovine
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi