Jusuf Nurkić je definitivno prava zvijer i to je večeras pokazao u velikoj pobjedi Portlanda
Foto - EPA

Fantastičan učinak

Jusuf Nurkić je definitivno prava zvijer i to je večeras pokazao u velikoj pobjedi Portlanda

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić vratio se večeras na parket nakon 16 mjeseci.

Bh. centar je odigrao odličan meč i pogurao je Portland Trail Blazerse do velike pobjede nad direktnim rivalom u borbi za doigravanje Memphis Grizzliesima rezultatom 140:135.

Prisustvo Nurkića na parketu osjetilo se od samog početka. Iako ruka nije bila opuštena, radio je fantastične stvari za ekipu, pa su Trail Blazersi na odmor otišli sa osam poena prednosti, 68:60.

Trail Blazersi su loše ušli u treći period. Memphis je uspio da okrene meč u svoju korist i na pet minuta do kraja ovog dijela meča došli su do vodstva 84:81.

Uspjeli su Grizzliesi da odu i na plus jedanaest u jednom trenutku, ali Damien Lillard vraća Portland u igru i na ulasku u posljednju dionicu imali su samo minus tri, 93:96.

Memphis je kontorlisao rezultat i u posljednjem periodu. Portland se ponovo vraćao, a za novi povratak zaslužan je Nurkić.

[twitter]https://twitter.com/NBANEWS27241128/status/1289315234218303488[/twitter]

Vratio je bh. centar Portland u meč, a zatim je morao na klupu zbog šest ličnih. Ipak, i bez njeg je uslijedio sjajan finiš meča. Carmelo Anthony je pogodio dvije trojke u ključnim trenucima, ali je promašio onu za pobjedu i ušlo se u produžetak (124:124). 

Tamo je Portland dominirao. Pogađali su sve, Memphis se kasno probudio, pa su Trail Blazersi došli do velikog trijumfa u borbi za doigravanje.

Jusuf Nurkić je meč završio sa 18 poena, devet skokova, šest blokada, pet asistencija, a najefikasniji u pobjedi bio je CJ McCollum sa 33 poena. Lillard je dodao 29, Anthony 21, ali pogađao je u ključnim trenucima.

Kod Memphisa Jaren Jackson JR je ubacio 33 poena.

Top Komentari

kokoalo
Legendo nasa
7 0
ek76
Bravo majstore
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti