Varnice pred 17.000 ljudi: Četiri Kralja su krenula na Nurkića, Bosanska zvijer nije ni trepnula!

Sunsi su na kraju izgubili od Sacramento Kingsa

Varnice pred 17.000 ljudi: Četiri Kralja su krenula na Nurkića, Bosanska zvijer nije ni trepnula!

Admin Čaušević

Jusuf Nurkić je odigrao sasvim solidan meč u porazu Phoenix Sunsa od Sacramento Kingsa 106:114. Duel su Footprint Centru obilježile su tenzije u kojim je učestvovao i sam bh. reprezentativac.

Nurkić je bio u centru pažnje duela u nekoliko navrata, tako je dobio jedan udarac u nos zbog čega je propustio dobar dio treće četvrtine.

U četvrtom periodu ušao je u konflikt s košarkašima Kingsa nakon što je slučajno nagazio De'Aarona Foxa prilikom njegovog šuta za tri poena.

Tada su na Bosansku zvijer krenula četvorica igrača Kingsa, najagresivniji je bio Malik Monk, a sve je završeno tehničkim greškama za oba igrača.

Poslije utakmice Frank Vogel, trener Sunsa, je odlučio da stane Nurkićevu stranu te je zatražio veću zaštitu od sudija.

Oglasi

"Želim vidjeti kad će sudije prestasti donositi loše odluke Nurkiću i da mu počnu svirati faulove u njegovu korist kad ide pod koš, ali ako brani nekoga i ima okomitu igru, čini se da mu sudije uvijek nešto sviraju", rekao je Vogel.

Inače, za provedeno vrijeme na parketu Nurkić je bio sasvim solidan. Postigao je 15 poena, dodao je devet skokova te je imao tri asistencje. Sa 34 poena Kingse je do pobjede predvodio upravo Fox koji je isprovocirao bh. košarkaša.

Što se tiče same utakmice ključna je bila treća dionica koju su Kingsi dobili sa čak 21 poenom razlike (12:33) te je već tada jasno bilo da Sunsima prijeti poraz pred 17.000 svojih navijača.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti izdanje Luke Dončića koji je imao 32 poena u pobjedi Dallas Mavericksa nad Portland Trail Blazersimia 112:125. Slovenac je dodao i 10 asistencija.

Denver Nuggetsi su iznenađujuće poraženi od Houston Rocketsa na domaćem parketu 106:114. Domaćinu nije pomogao učinak Nikole Jokića od 23 poena, 16 skokova i pet asistencija.

Top Komentari

DDG
Nevjerovatno glup naslov. Je li još neko pogledao video? Koja četvorica su nasrnuli na Juku?Onaj Monk ga malo gurnuo, Juka ga gurnuo nazad, čudi me da su i tehničke dobili. Dvojica stoje i gledaju a treći stao izmedju Juke i Monka da ih razvadi. I gdje Čauš vidio da je Juka nagazio Foxa? Upravo obratno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi