LeBron baš ne voli Nurkića: Sada ga je udario gdje najviše boli, ali doslovno!

Lakersi su eliminisali Sunse

LeBron baš ne voli Nurkića: Sada ga je udario gdje najviše boli, ali doslovno!

A. Čaušević

Phoenix Sunsi našeg Jusufa Nurkića eliminisani su "in-season" Kup takmičenju NBA lige nakon što su poraženi od LA Lakersa 106:103. Bh. centar pružio je blijedio izdanje sa svega tri postignuta poena.

Utakmicu su obiliježili dueli LeBrona Jamesa i Jusufa Nurkića, a američki košarkaš je prilikom jednog skoka udario bh. centra u međunožje.

Poznato je od ranije da James baš i ne miriše Nurkića, a to je pokazao i ovaj put kada je žestokim udarcem gdje najviše boli "nokautirao" Bosansku zvijer.

Zanimljivo da sudije za ovu situaciju nisu svirale faul, a kasnije tokom utakmice zvijezda Lakersa je Nurkića udarila laktom u lice pa su navijači Sunsa izrazili nezadovoljstvo suđenjem.

Inače, Nurkić je u ranoj fazi utakmice ušao u probleme sa faulovima pa je i to razlog njegove slabog učinka od tri poena, osam skokova i jednom asistencijom za 29 minuta na parketu.

Oglasi

Sa druge strane James je predvodio Lakerse uz učinak od 31 poena, 11 asistencija, dok su mu falila dva skoka za triple-double učinak.

S ovom pobjedom Lakersi su izborili plasman na Finale Four, a njima su se pridružili i Milwaukee Bucksi koji su krilima Giannisa Antetokounmpa pobijedili New York Knickse 146:122.

Šta je NBA kup?

NBA je ove sezone odlučila u sezonu uključiti 'In-Season tournament', odnosno neku vrstu NBA kupa.

U njemu učestvuje svih 30 ekipa, a takmičenje se sastoji iz dva dijela. U prvoj fazi timovi su podijeljeni u šest grupa s po pet ekipa u sklopu konferencije kojoj pripadaju i svaki tim igra po četiri utakmice u grupi, dvije kod kuće i dvije u gostima.

U nokaut fazu idu najbolji timovi iz svake grupe i dva najbolja drugoplasirana tima. U završnici se igra samo po jedna utakmica, a završni turnir, polufinale i finale, igra se u Las Vegasu.

Novčane nagrade su velike. Svaki igrač koji je bio član četvrtinalista dobija o 50.000 dolara, polufinalisti 100.000 dolara, finalisti 200.000 dolara i igrači pobjedničkog tima po 500.000 dolara.

Na kraju će se dodijeliti i nagrada za najkorisnijeg igrača turnira, a bit će birana i idealna petorka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti