Jusuf Nurkić "nenormalnom" partijom odveo Trail Blazerse do pobjede!
Jusuf Nurkić je bez ikakve dileme trenutno jedan od najboljih centara u najjačoj ligi svijeta i to iz utakmice u utakmicu dokazuje

Neviđena partija bh. centra

Jusuf Nurkić "nenormalnom" partijom odveo Trail Blazerse do pobjede!

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić odigrao je jednu od najboljih utakmica u NBA karijeri.

Bh. centar je u pobjedi nad Sacramento Kingsima nakon produžetka rezultatom 113:108, odradio maestralnu partiju i za 38 minuta na parketu je napravio čudo.

Ubacio je Nurk 24 poena, dodao je tom učinku 23 skoka, sedam asistencija, pet ukradenih lopti i pet blokada. Maestralan učinak koji je na kraju bio dovoljan Trail Blazersima za 22. pobjedu u sezoni, iako su dvije zvijezde Damien Lillard i CJ McCollum potuno zakazali.

Lillard je doduše ubacio ključne poene za produžetak i došao je do 22 poena, ali uz katastrofalan šut (8 od 21), dok je McCollum ubacio 16 koševa (8 od 19). Obojica su pogodila jednu trojku od 14 pokušaja.

Kod Kingsa Buddy Hield je ubacio 27 poena, a Bogdan Bogdanović 19, dok je Nemanja Bjelica ubacio 14 poena i imao je 16 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti