Očekivao je ovaj trenutak - Stigla je prva reakcija Jusufa Nurkića na odlasku iz Portlanda
(AP Photo/David Zalubowski)

Bh. centar mijenja tim

Očekivao je ovaj trenutak - Stigla je prva reakcija Jusufa Nurkića na odlasku iz Portlanda

M. Šljivak

Jusuf Nurkić nakon šest i po godina napušta Portland Trail Blazerse. Bh. centar večeras je razmijenjen u Phoenix Sunsa i karijeru nastavlja u vrućoj Arizoni. Nurk se večeras biranim riječima oprostio od voljenog Portlanda i Trail Blazersa.

Jusuf Nurkić se emotivnom porukom oprostio od Portland Trail Blazersa. Prethodnih šest i po godina 'bosanska zvijer' je nosila dres ovog kluba i zbog toga su emocije zaista ogromne.

Nurk se zahvalio organizaciji na svemu što su učinili za njega i porodicu u proteklim godinama.

"Rip City - Hvala vam od srca na svemu. Porodica i ja se želimo zahvaliti kompletnoj organizaciji Trail Blazersa i navijačima. S Ljubavlju. Nurk", poruka je bh. košarkaša.

Oglasi

Podsjetimo, Nurkić je večeras bio dio velike razmjene tri tima u kojoj je on završio u Phoenix Sunsima, a u poslu su učestvovali Trail Blazersi i Milwaukee Bucksi.

Trail Blazersi su pored Nurka ostali i bez glavne zvijezde Damiana Lillarda koji ide u Milwaukee, a pored bh. centra Sunsi su dobili još Graysona Allena, Nassira Littlea i Keona Johnsona.

Portland je u kompletnom poslu dobio DeAndrea Aytona, Toumanija Camaru i Jruea Holidaya, a ovaj posljednji će vjerovatno odmah biti razmijenjen negdje drugo.

Protekle sezone Nurkić je u dresu Trail Blazersa prosječno ubacivao 13.3 poena uz 9.1 skokova i gotovo tri asistencije u 52 odigrane utakmice.

U karijeri je 'bosanska zvijer' na prosjecima od 12.3 poena, 8.6 skokova i 2.3 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi