Razmijenjen Jusuf Nurkić!
(AP Photo/Matt Slocum)

Seli u Arizonu

Razmijenjen Jusuf Nurkić! · Udarna vijest

M. Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić večeras je bio dio velikog trejda u kojem je postao član Phoenix Sunsa.

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić od danas je novi član Phoenix Sunsa. On je bio dio velike razmjene igrača u kojoj su pored Portland Trail Blazersa učestvovali još Milwaukee Bucksi i Phoenix Sunsi.

Glavna zvijezda razmjene je svakako Damian Lillard. Jedan od najboljih NBA igrača ide u Milwaukee Buckse, a Trail Blazersi će za njega i Nurkića dobiti poprilično ozbiljan paket.

Novi članovi Portlanda su Jrue Holiday, DeAndre Ayton i Toumani Camara. Ide im i pik prve runde drafta 2029. godine od Bucksa i dvije razmjene pikova.

Pored Jusufa Nurkića Sunsi će dobiti još šutera Graysona Allena, Nassira Littlea i Keona Johnsona.

Oglasi

'Bosanska zvijer' ulazi u svoju 10. NBA sezonu. Draftovan je 2014. godine kao 16. pik od Chicago Bullsa, ali je odmah proslijeđen u Denver Nuggetse.

Za tim iz Colorada igrao je nepune tri godine. Uslijedio je odlazak u Trail Blazerse, gdje je postao izuzetno bitan faktor za igru.

Protekle sezone Nurkić je u dresu Trail Blazersa prosječno ubacivao 13.3 poena uz 9.1 skokova i gotovo tri asistencije u 52 odigrane utakmice.

Bh. centar je ukupno u karijeri na prosjecima od 12.3 poena, 8.6 skokova i 2.3 asistencije.

Top Komentari

Ars1946
Juka je bio želja Phoenixa, i dali su Aytona u PTB, jer su tražili vrhunskog defanzivca na C poziciji. Sunsi imaju Beala, Devina Booker, C. Durant, Okogie, Metu i sa fokusiranim Jukom imaju tim za borbu za titulu. Trener Sunsa je tražio i dobio Juku, i dao Aytona, to dovoljno govori koliko ga cijene i očekuju od njega.... Sretno Juka
3 0
vence
Tbj, ko da je u Ukrajini, pa razmijenjen :)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije