Jusuf Nurkić na fenomenalan način dočekao 2024. godinu

Phoenix bolji od Orlanda

Jusuf Nurkić na fenomenalan način dočekao 2024. godinu

E. Čaušević

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je odličnu utakmicu u sinoćnjoj pobjedi Phoenix Sunsa protiv Orlando Magica sa 112:107 i na sjajan način otvorio je novu 2024. godinu.

Phoenix je u novogodišnjoj noći slavio pred svojim navijačima u veoma zanimljivoj utakmici protiv Orlando Magica, a na kraju rezultat je bio 112:107 u korist domaće ekipe.

Sunsi su odlično ušli u utakmicu i odigrali sjajno prvu dionicu koju su dobiili sa 37:24, te prednost nisu ispuštali do kraja meča iako je Magic bio tu na korak od egal završnice.

Međutim, Phoenix je uspio da zadrži prednost i na krilima odličnog Kevina Duranta na kraju zasluženo upiše novu pobjedu.

Durant je uspio sinoć da meč završi sa 31 poenom, te je ovaj sjajni košarkaš uz to dodao još po pet asistencija i skokova.

U ekipi Phoenixa odličnu noć imao je i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić koji je upisao ponovo double-double učinak. Nurkić je meč završio sa 19 poena, 13 skokova i tri asistencije.

Što se tiče ekipe Orlanda najbolji je bio Banchero sa 28 poena, devet skokova i sedam asistencija, a zapaženu ulogu odigrao je i Wagner koji je dodao 27 poena, sedam skokova i šest asistencija.

U sinoćnjem programu NBA lige izdvaja se i ubjedljiva pobjeda New Orleans Pelicansa protiv LA Lakersa sa 129:109, dok su Boston Celticsi u gostima deklasirali San Antonio Spurse sa 134:101.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi