Jusuf Nurkić ponovo sjajan u pobjedi Portlanda protiv Indiane

Domaći slavili sa 106:98

Jusuf Nurkić ponovo sjajan u pobjedi Portlanda protiv Indiane

Endin Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su na domaćem parketu pobijedili Indianu Pacerse sa 106:98.

U veoma "tijesnoj" utakmici Portland je uspio da dođe do ponve pobjede, te sada ovaj tim ima omjer od 43 pobjede i 27 poraza. S druge strane Indiana je bolja za jednu pobjedu i omjerom 43-27.

Gosti su nešto bolje otvorili utakmicu i nakon prvih deset minuta imali su prednost od 31:28. Međutim, druga dionica je u potpunosti pripala Portlandu koji je stigao do preokreta, te su na odmor domaći otišli sa sedam poena prednosti 55:48.

U nastavku utakmice ponovo je Portland bio mnogo bolji i nakon treće dionice činilo se da je sve gotovo jer su domaći imali čak 16 poena prednosti, no Indiana se nije predavala.

Gostujući tim je u posljednjoj dionici igrao odlično i znatno smanjio zaostatak, ali nisu imali snage do kraja u potpunosti da preokrenu utakmicu. Na kraju Portland je upisao pobjedu rezultatom 106:98.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je još jednu veoma dobru partiju. Nurkić je na parketu proveo 31 minutu i meč je završio sa double-double učinkom 18 poena i 11 skokova, te je dodao još dvije asistencije.

Najefikasniji u ekipi Portlanda sinoć je bio Damian Lillard sa 30 poena i nevjerovatnih 15 asistencija. Kod Indiane istakao se Turner sa 28 poena, a Bojan Bogdanović je imao 15 poena na ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi