Portland pobijedio New Orleans, novi double-double učinak Jusufa Nurkića

Slavili kod Pelicansa

Portland pobijedio New Orleans, novi double-double učinak Jusufa Nurkića

Endin Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su u gostima savladali New Orleans Pelicanse sa 122:110, te sada imaju 42 pobjede i 26 poraza u sezoni.

Portland je odigrao još jednu veoma dobru utakmicu, te je za njih ovo bila 17. pobjeda na gostujućim parketima. Pelicansi su bili bolji na otvaranju utakmice, te su nakon prve dionice vodili sa 37:30, no njihova prednost se brzo "istopila".

U drugoj dionici Portland je došao u egal, a na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 57:56 za domaći tim. No, u drugom dijelu gosti su došli do preokreta, te do kraja meča nisu ispuštali prednost.

Portland je treću dionicu dobio sa 31:25, a u nastavku meča su otišli i preko deset poena prednosti. Na kraju su gosti slavili sa 12 poena razlike rezultatom 122:110.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je još jednu zapaženu partiju, te je upisao novi double-double. Nurkić je na parketu proveo 22 minute i upisao je 11 poena, 12 skokova, pet asistencija i jednu ukradenu loptu.

U ekipi Portlanda najefikasniji bio je Damian Lillard sa 24 poena, dok je jedam manje dodao McCollum. Što se tiče New Orleansa nevjerovatnu partiju odigrao je Randle koji je postigao čak 45 poena, te je dodao još 11 skokova, šest asistencija, tri blokade i dvije ukradene lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi