Razigrani Nurkić vrlo dobar, Lillard fantastičan u pobjedi Blazersa

Double-double bh. centra

Razigrani Nurkić vrlo dobar, Lillard fantastičan u pobjedi Blazersa

A. Čaušević

Iza Jusufa Nurkića je sasvim dobra partija u pobjedi Portland Trail Blazersa nad Philadelphia 76ersima 118:111. 

U vrlo izjednačenom i neizvjesnom meču pobjednik je odlučem u samom finišu, a na kraju su bili spretniji domaćini koji su stigli do devete pobjede u sezoni.

Nurkić je bio na nivou. Meč je završio sa double-double učinkom od po 11 poena i skokova. Za 23 minute koliko je igrao dodao je i tri asistencije, imao dvije ukradene lopte i jednu blokadu.

Ubjedljivo najbolji igrač pobjedničkog tima bio je Damian Lillard sa čak 39 poena, dok 76ersa izdvojili su se Garris i Maxey sa po 28 poena.

Briljirao je Giannis Antetokounmpo u trijumfu Milwaukee Bucksa nad Orlando Magicom. U pobjedi svog tima 117:108 Grk je meč završio sa 32 poena uz čak 20 asistencija.

Sjajnu predstavu pružio je i Jayson Tatum koji je sa 33 poena predvodio Boston Celtisce u pobjedi nad Oklahoma City Thunderom 111:105.

Rezultati:

Indiana Pacers - New Orleans Pelicans 111:94
Washington Wizards - Miami Heat 103:100
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 115:105
Boston Celtics - Oklahoma City Thunder 111:105
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 117:108
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 138:95
Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 118:111
Sacramento Kings - Utah Jazz 105:123

Top Komentari

Tas14
Larry nance jr uzima minute Nurkicu bezveze… Statistika pokazuje koliko je Nurkic bolji od njega…
6 0
Zubandan
Nurkic je odigro izvanrednu utakmicu. Gledo sam je. Kad god je bio na parketu Rip City je dominiro po obrucem. Kretanje mu je sve bolje. Ovo rotiranje igraca je dobro, manje ozlijeda. Ostavljaj najbolje kad je gusto.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi