Portland konačno došao do pobjede, Nurkić ponovo nije bio previše efikasan

Slavili protiv Toronto Raptorsa

Portland konačno došao do pobjede, Nurkić ponovo nije bio previše efikasan

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su konačno uspjeli da upišu pobjedu jer su na svom parketu pobijedili Toronto Raptorse sa 118:113.

Portland je uspio nekako da dođe do svoje sedme pobjede u sezoni, te su u odličnoj utakmici uspjeli da slome otpor Toronta i na kraju slave pred svojim navijačima.

Prva dionica u potpunosti je pripala gostima koji su sjajno otvorili meč i imali su prednost od 33:24. Ipak, nakon toga Portland je zaigrao dosta bolje i vratio se rezultatski u utakmicu.

Trail Blazersi su u drugoj četvrtini uspjeli da preokrenu, te se na odmor otišlo kod rezultata 61:60 za ekipu Portlanda.

I u trećoj dionici gledali smo dosta neizvijesnu utakmicu i bilo je jasno da ćemo pobjednika saznati na samom kraju. Portland je nekako u samom finišu utakmice uspio da prelomi rezultat na svoju stranu, te je slavio sa 118:113.

Domaće je do pobjede vodio McCollum koji je sinoć ubacio 29 poena i dodao je šest asistencija i tri skoka. Zapažen meč odigrao je i Damian Lillard sa 24 poena, osam asistencija i četiri skoka.

U ekipi Toronta najefikasniji bio je Anunoby koji je meč završio sa 29 poena, šest skokova i dvije asistencije.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo nešto više od 18 minuta, te je uspio da ubaci pet poena, ali je dodao još 14 skokova.

Od ostalih mečeva izdvaja se poraz LA Lakersa na svom parketu od Chicago Bullsa sa 121:103, dok su Dallas Mavericski uspjeli da savladaju Denver Nuggetse sa 111:101.

Top Komentari

Zeromalzinho
De nemojte pisat više molim vas, igrao 18 minuta zadnjih 15 minuta presjedio na klupi šut iz igre 2/3 slobodna bacanja 1/1 i 14 skokova. Onag gamada Lilard, Mcalum, Powel šutaju nogama na koš. Treba mjenjati sredinu Bilaps samo fura šutere nema tu hl**** za centra. A ti ljudi od gledaj koju utakmicu pa piši.
10 0
Sole
Zato je efikasan na fb
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti