Nurkić nije igrao protiv Utaha zbog povrede koljena

Bh. centar propustio susret

Nurkić nije igrao protiv Utaha zbog povrede koljena

Bh. centar Jusuf Nurkić nije se pojavio na parketu u sinoćnjem susretu NBA lige Portland Trail Blazers - Utah Jazz.

Nurkić je, kako prenose američki mediji, povrijedio koljeno te ga zbog toga nije bilo na sinoćnjem meču, a za sada nije poznato koliko je povreda ozbiljna.

Inače, njegovi Trail Blazersi su lagano pobijedili Jazzere i to sa 132:105, a najefikasniji je bio Lillard sa čak 36 poena, dok je McCollum dodao šest koševa manje.

Od ostalih rezultata sinoć odigranih mečeva u NBA ligi treba izdvojiti novu pobjedu Denver Nuggetsa koji su ovog puta bili bolji od New Orleans Pelicansa sa 105:99 uz novi triple-double učinak Nikole Jokića. Fantastični srbijanski centar je susret završio sa 20 poena, 10 asistencija i 13 skokova.

Dallas je pobijedio New York Knickse u Madison Square Gardenu sa 114:90, a Luka Dončić je ostvario učinak od 16 poena, pet asistencija i osam skokova. Dobar je bio i legendarni Dirk Nowitzki sa 14 poena.

Boston Celticsi su također nastavili sa dobrim partijama jer su kući porazili Charlotte Hornetse 126:94. Najbolji je bio Brown sa 24 poena, a Tatum je dodao pet manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi