Pogledajte spektakularnu asistenciju Jusufa Nurkića: NFL je Nurk Football League
Foto - Screenshot

Preko kompletnog terena

Pogledajte spektakularnu asistenciju Jusufa Nurkića: NFL je Nurk Football League

M. Šljivak

Jusuf Nurkić je odigrao jako dobru utakmicu u pobjedi Portland Trail Blazersa kod Utah Jazza 105:98.

Bosanska zvijer je imao double-double učinak od 11 poena i 15 skokova, a upisao je još šest asistencija, četiri blokade i tri ukradene lopte.

Ipak, ono što je obilježilo njegovu noć u Salt Lake Cityju je spektakularna asistencija za CJ McColluma u posljednjim sekundama prvog poluvremena.

Nurkić je izvodio loptu ispod koša, vidio je otvorenog McColluma na suprotnoj strani parketa i zatim mu je spektakularno asistirao.

McCollum je srećom bio precizan i tako je Nurkiću donio jedan od najboljih poteza u NBA ligi protekle večeri.

Na društvenim mrežama Portland Trail Blazersa su oduševljeni, pa su kroz šalu poručili da je ime NFL lige zapravo Nurk Football League, jer je ovo bio potez u stilu najboljih quarterbeckova.

Jusuf Nurkić igra sve bolje kako se sezona bliži kraju, a bh. centar je trenutno na prosjeku od 11.4 poena i 8.7 skokova po utakmici.

Portland je šesti tim Zapadne konferencije NBA lige sa pobjedom više od Los Angeles Lakersa, a do kraja regularnog dijela sezone odigrat će još utakmice sa Phoenix Sunsima i Denver Nuggetsima.

Top Komentari

user1604593678
Koji ste vi glupani!!!
0 8
user1583752673
Jusuf Brady Nurkic, bravo Juka!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi