Jusuf Nurkić na izlaznim vratima Portlanda

Sprema se razmjena

Jusuf Nurkić na izlaznim vratima Portlanda

M. Šljivak

Jusuf Nurkić naredne sezone vjerovatno neće nositi dres Portland Trail Blazersa. Prema informacijama američkih medija tim iz Oregona aktivno traži tim za razmjenu bh. centra i neće biti nikakvo iznenađenje ako 'bosanska zvijer' nakon šest godina napusti Portland.

Portland Trail Blazersi aktivno traže tim s kojim bi napravili razmjenu u kojoj bi se riješili bh. centra Jusufa Nurkića.

NBA insider Brian Windhorst tvrdi da je 'bosanska zvijer' na izlaznim vratima Trail Blazersa koji rade ozbiljne promjene u ekipi i tu nema mjesta za košarkaša iz Bosne i Hercegovine.

Još uvijek postoji opcija da Nurkić ode skupa s Damianom Lillardom u Miami Heat. Paket bi u tom slučaju bio ogroman, a put Portlanda bi išli Kyle Lowry, Duncan Robinson, Caleb Martin, Nikola Jović, Jaime Jacquez Jr, te nekoliko pikova prve runde drafta.

Hoće li Nurkić završiti na Floridi ovog ljeta ili će karijeru nastaviti negdje drugo ostaje nam da vidimo. Sve je izvjesnije da napušta Trail Blazerse kojima je dao više od šest godina života.

Oglasi

Bosanska zvijer je trenutno pod četverogodišnjim ugovorom vrijednim 70 miliona dolara. Preostalo je da mu se isplati 52.5 miliona.

Nurkić je prošle sezone prosječno ubacivao 13.3 poena i preko devet skokova u dresu Portland Trail Blazersa, a u karijeri u kojoj je još nastupao za Denver Nuggetse na prosjecima je od 12.3 poena i 8.6 skokova po meču.

Jusuf Nurkić objavio velike vijesti - Najvažniji životni ugovor potpisat će u Hrvatskoj

Jusuf Nurkić i njegova izabranica Emina Durić upoznali su se prije nekoliko godina u Tuzli, a uskoro će uploviti u bračne vode.

Bh. reprezentativac ju je zaprosio 2021. godine u Los Angelesu i ona je rekla "da", a sada je vrijeme za novi korak.

Bosnian Beast i Emina Durić će u bračne vode uploviti 29. jula, a vjenčanje će biti održano u Dubrovniku, jednom od najljepših gradova na Jadranu.

Njih dvoje su se zaručili na Eminin rođendan, a nije poznato da li im je i 29. juli poseban datum zbog nečega.

Top Komentari

makelele
Ko zeli imat normalan bracni zivot, miami je zadnje mjesto na svijetu u koji treba otić zivjet :D
0 0
Mowzilla
Vracaj se u evropu ako zelis da te upamte u repci...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi