Div od 221 centimetar mijenja Nurkića u Portlandu

Tavares dobio ponudu

Div od 221 centimetar mijenja Nurkića u Portlandu

M. Šljivak

Jusuf Nurkić mogao bi napustiti Portland Trail Blazerse. Očekuje se da će bh. košarkaš biti dio paketa kojeg će tim iz Oregona poslati s Damianom Lillardom u Miami Heat, a na njegovo mjestu mogao bi doći centar Real Madrida Walter Tavares.

Jusuf Nurkić navodno bi mogao biti dio velike razmjene igrača Miami Heata i Portland Trail Blazersa. Bh. košarkaš bi u paketu s najvećom zvijezdom tima Damianom Lillardom mogao put Floride u zamjenu za nekoliko igrača i pikova prve runde na budućim draftovima.

Da se Trail Blazersi misle riješiti 28-godišnjeg centra iz Bosne i Hercegovine dovoljno govori činjenica da su ponudili ugovor najkorisnijem igraču Final Foura Eurolige iz prošle sezone Walteru Tavaresu.

Div od 221 centimetra iza sebe ima fenomenalnu sezonu u dresu Real Madrida. Privukao je pažnju NBA timova, a Portland je napravio konkretne korake i poslao mu je ponudu i višegodišnji ugovor.

Prethodnih dana se spominjalo da će Tavares potpisati novi ugovor s Realom. Ponuđeno mu je 2.8 miliona eura po sezoni, no ništa zvanično nije potpisano.

Oglasi

Centar iz Cape Verdea međutim neće lako do NBA lige. On ima odštetnu klauzulu od preko šest miliona eura i to je popriličan problem, posebno kada se zna da je naredne godine slobodan igrač.

Hoće li ovaj div ostati u Realu još jednu sezonu i potpisati novi ugovor ili će put najjače košarkaške lige svijeta, znat ćemo u narednim danima.

Treba napomenuti da ovaj 31-godišnji košarkaš ima određeno NBA iskustvo. Igrao je za Atlanta Hawkse i Cleveland Cavalierse i nastupio je u ukupno 13 utakmica uz 2.5 poena u prosjeku.

Walter Tavares je protekle sezone u Euroligi prosječno bilježio 9.3 poena, gotovo sedam skokova i preko dvije blokada po utakmici. Impresivan je bio u play offu i odveo je Real do titule prvaka Evrope te je proglašen za MVP-ja.

On je u karijeri pored Real Madrida, Cavaliersa i Hwkska igrao za nekoliko timova u Razvojnoj ligi, a evropsko iskustvo je započeo u dresu Gran Canarije gdje je igrao od 2009. do 2015. godine.

Top Komentari

ALLSTAR
Nije frka , Real samo neka napravi razmjenu Da gledamo Nurkica u Euro Lifi sa Musom
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi