Bruka, sramota, poniženje, barbarizam! Uništen teren kojeg je izgradio Jusuf Nurkić!

Tužne scene iz Tuzle

Bruka, sramota, poniženje, barbarizam! Uništen teren kojeg je izgradio Jusuf Nurkić!

Admin Čaušević

Nova užasna reklama koju će naša zemlja poslati u svijet stiže iz Tuzle.

Košarkaški teren kojeg je Jusuf Nurkiću nedavno pokloni gradu Tuzli je oskrnavljen nakon barbarskog djela nepoznatih vandala.

Internetom su počele kružiti fotografije oskrnavljenog terena koji praktično nije izdržao ni mjesec što je zaista poražavajuće.

Na konstrukciji jednog koša ispisani su grafiti. Oba obruča su iskrivljena i više nemaju prvobitnu funkciju, dok je sa jednog skinuta i mrežica.

Ovako izgleda novi, još uvijek neotvoreni košarkaški teren, koji je djeci Tuzle donirao Jusuf...

Posted by Almir Majstorović on Saturday, October 8, 2022

Uništavanje i oskrnavljivanje sportskih borilišta u BiH grafitima ili nanošenjem materijalne štete nije nikakva novost, pa tako i ono što se desilo u Tuzli zaslužuje svaku osudu.

Oglasi

Za nadati se da će tuzlanska vlast i lokalni MUP zasukati rukave i što prije pronaći počinitelje ovog bezobraznog i sramotnog djela.

Nurkić koji se nalazi u SAD-u i priprema za novu sezonu NBA lige je nedavno osjetio kako to funkcioniše truhli sistem u Bosni i Hercegovini.

Imao je namjeru da donira mamograf Domu zdravlja u Živinicama kao što je to uradio i u Tuzli, ali onda su nastali problemi.

"Građani moje BIH, želim da podijelim jednu od milion situacija zašto nam trebaju kompetentni ljudi a ne podobni u našoj BIH.

Kada sam donirao mamograf Domu Zdravlja Tuzla, paralelno sam želio donirati i Domu zdravlja Živinice. Iz Doma zdravlja su rekli da je “preči” Rengen ( x-Ray).
Sa moje strane rekao sam nema problema.

Nažalost, tender je obaran više puta.

Dom zdravlja (radiološka služba) je insistirao na specifikacijama koje su nezavisni stručnjaci proglasili irelevantnim. Dom zdravlja Živinice su zahtijevali nabavku aparata koji je bio neopravdano skuplji (~ 50%) u odnosu na onaj koji im je ponudjen i koji je prije i poslije nabavljen za 20+ zdravstvenih institucija širom BiH bez zamjerke.

Moram naglasiti da sve ove projekte zbog sigurnosti i vjerodostojnosti sam radio u pratnji i podršci UNDP-BIH!

Vjerujem i nadam se da ovi izbori budu rekordni po izlaznosti i da BIH ima konačno evropsku budućnost", poručio je Nurkić krajem septembra. Ni dvije sedmice kasnije uništen je teren kojeg je donirao Tuzli...

Top Komentari

Slana_carsija
Mladi smatraju da im je država kriva za svaki njihov neuspjeh. Nema posla, kriva država, uništi cvijeće, cura ga ostavila, kriva država, uništi klupu, nervira ga profesor, kriva država, uništi igralište. E kad sve uništi, onda pricaj kako ovdje nema ništa, a u Njemačkoj sve lijepo, divno, krasno. Samo još da ovi stisni m#da, pa da ovako divljaju po Njemačkoj, i da ih Švabe zatvore na jedno 5 godina
23 1
crnoicrveno
Majku li vam seljacko-divljacku yebem. Pod ovim seljackim mislim i na one iz "carsije" i na ostale, naci ga, namiriti stetu od njega a onda ga vezati za jaja na obruc i samo prolaziti i pljuvati ga
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi