Jusuf Nurkić je večeras u Washingtonu izveo spektakl
Odlična partija košarkaša iz Bosne i Hercegovine u NBA ligi (Foto: AFP)

Na korak od triple-double učinka

Jusuf Nurkić je večeras u Washingtonu izveo spektakl

Midhat Šljivak

Phoenix Sunsi pobijedili su večeras kao gosti Washington Wizardse rezultatom 140:112, a fenomenalnu noć imao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić.

Phoenix Suns je lagano došao do trijumfa nad Wizardsima u Washingtonu. Meč su obilježili Bradley Beal i bh. centar Jusuf Nurkić.

Već u prvoj dionici bilo je jasno kako domaći tim nema šta tražiti u ovom meču. Tim iz Arizone je kontrolisao rezultat, prednost je konstantno bila dvocifrena, a nakon 12 minuta igre bilo je plus 14 u korist gostiju, 42:28.

Wizardsi su početkom druge dionice uspjeli barem nakratko da se vrate u meč. Smanjili su razliku na minus šest, ali to je bilo sve od njih večeras.

Do kraja prvog poluvremena Sunsi dominiraju, Bradley Beal i Jusuf Nurkić su briljirali, a na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 79:58.

Oglasi

Beal je nemilice punio koš svog bivšeg tima i u nastavku. Pomagao mu je u tome i Nurkić koji je punio sve statističke parametre večeras.

Razlika je nažalost po Nurkića bila ogromna u korist Sunsa tako da su starteri, izuzev Beala, otišli na klupu već krajem treće dionice i više se nisu vraćali u igru.

Tako je bh. centar ostao bez šanse da dođe do drugog triple-double učinka u karijeri za koji su mu večeras falile dvije asistencije.

Oglasi

Na kraju je u pobjedi od 28 poena razlike Nurkić za 25 minuta na parketu ubacio 18 poena, imao je 13 skokova i osam asistencija. Pogodio je sedam od 11 šuteva iz igre.

Bradley Beal je uništio tim u kojem je postao zvijezda. Meč je završio s 43 poena i samo pet promašenih šuteva iz igre (16/21). Pored njega i Nurkića istakao se još Kevin Durant s 18 poena.

Kod Wizardsa briljirao je Deni Avdija koji je ubacio 24 poena (10/13FG), a Gafford i Kispert su dodali po 15.

Sunsi su trenutno šesti tim Zapadne konferencije s omjerom od 29 pobjeda i 21 poraza, a Wizardsi su drugi najslabiji tim Istoka s omjerom od devet pobjeda i 40 poraza.

Top Komentari

HamzaVojvoda
a sada pektakl u reziji juke
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi