Hrvatski mediji: "Hercegovački gigant poništio je Bosansku zvijer"

Zubac bolji od Nurkića

Hrvatski mediji: "Hercegovački gigant poništio je Bosansku zvijer"

Midhat Šljivak

Dvojica košarkaša rođenih u Bosni i Hercegovini, Ivica Zubac i Jusuf Nurkić, odradili su protekle noći duel u NBA ligi, a interesantno viđenje njihovog obračuna imali su hrvatski mediji.

Los Angeles Clippersi su na svom parketu razbili Phoenix Sunse 138:111 u duelu ekipa koje su pod koševima imale dvojicu momaka rođenih u Bosni i Hercegovini.

U dresu Sunsa je naravno Jusuf Nurkić, a s druge strane dečko iz Čitluka Ivica Zubac, koji nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Zubac je u ovom duelu dominirao. S 19 poena i osam skokova nadigrao je Nurkića koji nije imao svoju noć i duel je završio s osam poena i tri skoka.

Najčitaniji hrvatski portal Index imao je zanimljivo viđenje obračuna dvojice igrača iz Bosne i Hercegovine: "Hercegovački gigant poništio je Bosansku zvijer", konstatacija je hrvatskih kolega.

Oglasi

Ivica Zubac je često bio pod velikim pritiskom navijača Los Angeles Clippersa. Smatrali su da nije dovoljno dobar ni za petorku tima iz Grada anđela.

Međutim, ovaj 26-godišnji Hercegovac je sve uspio ušutkati. U posljednje vrijeme igra sjajno i definitivno je okrenuo karte u svoju korist.

Ivica Zubac je ove sezone na prosjecima od 12.4 poena i 9.7 skokova po meču, te uz 65 posto šuta iz igre.

Jusuf Nurkić igra odličnu sezonu, ali zna nestati s utakmica

Jusuf Nurkić stigao je ove sezone u Phoenix Sunsa iz redova Portland Trail Blazersa i igra zaista dobru sezonu.

Oglasi

U dosadašnjem dijelu sezone Bosanska zvijer je na prosjecima od 12.6 poena i 10.5 skokova po meču, ali problem je šut koji je na 48.6 posto. Razlog su česti promašaji zicera kojih Nurk ima zaista mnogo.

Saigrači iz Phoenixa ga također često ne vide. Često je ignorisan, posebno od Devina Bookera, koji uglavnom vidi samo koš i dodaje loptu samo u slučaju nužde.

Nurkić međutim ne može da se opravda zbog promašenih zicera. Imao ih je u Portlandu izuzetno mnogo, a često zna promašiti nemoguće i u Phoenixu. Da se to ne dešava imao bi mnogo bolje procente šuta.

Ipak, njegov doprinos u igri je i dalje ogroman. Zna Nurkić uništiti protivnike i takve slike su sve češće na NBA parketima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi