Jusuf Nurkić želio i povrijeđen na teren: Iznenađen sam što me NBA liga nije testirala na droge

Bh. centar dao zanimljiv intervju

Jusuf Nurkić želio i povrijeđen na teren: Iznenađen sam što me NBA liga nije testirala na droge

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi su odigrali fantastičnu sezonu.

Uspio je ovaj tim doći do finala Zapadne konferencije. Ipak, protiv aktuelnih prvaka Golden State Warriorsa nisu mogli i za njih je finale konferencije završeno sa četiri poraza u četiri utakmice.

Stvari bi vjerovatno bile malo drugačije da su Trail Blazersi mogli računati na bh. centra Jusufa Nurkića. Bosansku zvijer je lom noge u finišu sezone spriječio da odigra play off, ali on je i bez nastupa srce i duša ove ekipe Portlanda.

Nurkić je za kraj sezone govorio o svemu što se dešavalo, povredi, ali i otome koliko je ponosan na svoje saigrače.

"Teško se osvrnuti na to. Svašta mi je prolazilo kroz glavu, ali tako je suđeno. Sve se događa sa razlogom. Ne želim se previše vraćati nazad i pričati o tome šta bi se dogodilo da sam igrao. Još sam uvijek mlad, vrijeme je ispred mene i bez obzira koliko puta padao, uvijek ustajem i želim biti jači. Takav mi je mentalitet kroz čitav život".

Nurkić je djelovao nezaustavljivo tokom sezone. Ističe da nije ni sanjao da ga povreda može zaustaviti.

"Da budem iskren, radio sam žestoko protekle dvije godine da dođem tu gdje sam sada. Da ste me pitali prije utakmice, ima li šanse da se povrijediš, rekao bih vam da ste ludi. Osjećao sam se zdravije nego ikad, ali kao što sam rekao, sudbina se ne može promijeniti".

Bosnian Beast je začudio sve jer je jako brzo 'bacio' štake, iako je imao tešku operaciju.

"Osjećam se odlično. Hodao sam već nakon četiri sedmice nakon operacije, ljudi su se čudili. Bio sam iznenađen što me NBA liga nije testirala na droge. Sve je u glavi. Bilo mi je nevjerovatno kada sam vidio toliku podršku, hvala svima na porukama koje su mi poslali".

Nije mu nikako lako gledati sve sa strane...

"Bilo mi je teško gledati prvih nekoliko utakmica. Svi su me pokušavali dovesti na utakmicu, a kada sam kod kuće gledao utakmicu protiv OKC-a, postao sam nervozan. Na šest minuta do kraja u trećoj dionici pitao sam djevojku za koliko vremena može biti spremna. Upitala me 'biti spremna' ili se 'obući'? Došao sam u dvoranu, imali smo deset poena zaostatka. Znao sam da će sve biti drugačije ako se barem pojavim u dvorani. Osjećao sam da je nakon toga da je tim zaigrao drugačije".

Njegov dolazak je probudio Trail Blazerse. Uspjeli su napraviti preokret, a Damian Lillard je pogodio trojku za pobjedu.

"Dame je moj brat i učinio bih sve za njega. Kompletan tim, svi su sjajni momci. Otišao je po štake koje sam donio nakon utakmice, a ja sam mu odgovorio. Zar misliš da mi možeš govoriti šta da radim samo zato što si pogodio veliku šut".

Na utakmici protiv Denver Nuggetsa je želio i sam na teren.

"Energija je bila nevjerovatna. Vratilo mi je sve emocije i rekao sam Dameu: 'Čovječe, volio bih da mogu igrati. Igrao bih čak i da znam da bih se ponovo povrijedio. Rekao mi je da sam lud", istakao je Nurkić i za kraj je dodao:

"Niko u ovom timu nije tražio izgovore. Nakon moje povrede kao da sam 'probudio' mnoge u timu. Sve je do dobrog ili lošeg tima. Svi su istupili i riješili su da to naprave. Samo su ostali bez jednog čovjeka, ali su napravili pravi posao".

Nurkić je protekle sezone u NBA ligi imao učinak od 15.6 poena i 10.4 skokova po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi