Golden State "pomeo" Portland i plasirao se u veliko finale

Nisu se puno mučili

Golden State "pomeo" Portland i plasirao se u veliko finale

E. Čaušević

Košarkaši Golden State Warriorsa plasirali su se u novo NBA finale nakon što su sa laganih 4:0 počistili Portland Trail Blazerse.

Warriorsi su bez većih problema uspjeli da osvoje trofej prvaka Zapadne konferencije i na veoma dobrom putu su ka odbrani titule NBA prvaka. U četvrtom meču Golden State je slavio nakon produžetka iako je Portland odigrao odličan meč.

Košarkaši Trail Blazersa su vjerovatno odigrali jednu od najboljih utakmica u doigravanju, ali ni pored toga nisu mogli do pobjede protiv aktuelnih prvaka.

Meč je od samog početka bio veoma izjednačen. Prva dionica pripala je Warriorsima sa 36:35, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 69:65 za Portland.

No u nastavku su Warriorsi uspjeli da stignu ovaj zaostatak i gledali smo nevjerovatnu završnicu. Obje ekipe imale su priliku da slave kod rezultata 110:110, ali se na kraju otišlo u produžetak.

U produžetku je Portalnd i dalje imao dobre šanse da upiše prvu pobjedu u ovoj seriji, ali nisu uspjeli. Golden State je imao više sreće i znanja i na kraju je slavio sa 119:117 i zasluženo se plasirao u veliko finale gdje će braniti titulu.

Goste je do pobjede vodio sjajni Steph Curry sa 37 poena, dok je 18 dodao Green. U ekipi Portalnda istakao se Leonard sa 30, Lillard sa 28 i McCollum sa 26 postignutih poena.

Top Komentari

Hep333k
A ko igra malo finale?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi