Jusup: Zaslužena pobjeda Hemofarma

Izjave trenera nakon utakmice na Pecari

Jusup: Zaslužena pobjeda Hemofarma

Široki Eronet sinoć je u dvorani na Pecari pred oko 3000 gledatelja poražen od ekipe Hemofarm Stade. Gosti su puno bolje odigrali u ovom susretu te su zasluženo slavili rezultatom 76:94.

Širokobriježani su se dobro držali u prvom poluvremenu i nisu dali da se Hemofarm odvoji ne veću razliku, međutim u drugom poluvremenu gosti uspijevaju slomiti domaću ekipu te otići na veliku prednost koja je  u pojedinim trenutcima iznosila i 18 koševa razlike. Hemofarm je na Pecari ostvario svoju 10 pobjedu koja im je donijela četvrto mjesto. Široki Eronet je s ovim porazom pao na dvanaesto  mjesto što ga dovodi u tešku situaciju.

Obje ekipe u ovaj susret su ušle sa novim trenerima. Lukajić je u Hemofarmu naslijedio Karadžića dok je Jusup naslijedio Vlašića na klupi Širokog Eroneta.

„Hemofarm je odigrao drastično različito od onog što sam ja njih gledao prije ove utakmice. Gosti su odigrali koncentrirano u defanzivnim zadacima, imali su dobar šut za tri poena, tranziciju, dobro su odradili trkački dio i jako su dobro ukomponirana momčad.Mi nismo uspjeli razviti igru.Kod nas je problem protočnost, rano završavamo akcije i ne postavljamo dobro blokove.Igrači su se trudili i dali su sve od sebe, nemam im na čemu zamjeriti.Čestitke Hemofarmu na zasluženoj pobjedi“, rekao je novi trener Širokog Eroneta Danijel Jusup.

„Zadovoljan sam, naročito smo dobro odigrali u trećoj i četvrtoj dionici kada smo primili malo koševa.Znali smo da moramo spriječiti dobar šut Širokog koji ima dobre šutere Štembergera,Puljku,Špralju te da probamo spriječiti njihov ofanzivni skok iako smo opet tu imali problema, prvenstveno sa Masonom.Uspjeli smo pobijediti što me raduje, imali smo disciplinu u igri, taktičko smo dobro odigrali. Ostali smo u igri za četvrto mjesto i  final four. Želim Širokom puno sreće u daljnjem natjecanju NLB lige kao i u BiH prvenstvu“, rekao je trener gostuju Željko Lukajić.

U sljedećem kolu koje se igra 19. i 20. siječnja Široki Eronet putuje na gostovanje u Zadar,a Hemofarm dočekuje Partizana

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.