Kada će i ko zaigrati košarkašku Premijer ligu?

Niko ništa ne zna

Kada će i ko zaigrati košarkašku Premijer ligu?

Naša košarka, barem se tako sada čini, klizi prema najvećoj poslijeratnoj krizi. KSBiH je bez vodstva, a Upravni odbor već se odavno ne sastaje. 

Skupština već dvije godine nije održana, mjesto tajnika također je prazno i početak prvenstva je više nego upitan. Povjerenik natjecanja bi trebao biti iz komponente KS Herceg Bosne Božo Bošnjak koji je pripremio prijedlog Propozicija i kalendar natjecanja za novu sezonu, no kakva korist od toga kada ih nema tko potvrditi.

S druge strane bošnjački članovi UO KSBiH odavno su već bili podnijeli ostavke zbog ogromnih problema nagomilanih u Savezu, ali su ih za vrijeme reprezentativnih akcija povlačili. Realno, trenutno se ne zna jesu li Sead Bukva, Mevludin Delibašić i Mirsad Đonlagić članovi UO KSBiH ili ne. Nedavno su i članovi odbora iz RS-a, bar kako kažu banjalučki mediji, Boris Spasojević, Goran Crnkić i Dana Muminović navodno zamrznuli svoj status, iako pravila taj status ne dopuštaju. Kako god, bez članova UO iz RS odluke se ne mogu donositi.

Možda bi nedoumica manje bilo da iz blata nije izronio "slučaj Igokea". Bivši prvak BiH igra prvi razred ABA lige i ne pada mu na pamet igrati ligu BiH od početka, već se nastoji priključiti početkom Lige 6 kako je dosad prakticirano za učesnike ABA lige. No, UO navodno je donio odluku da prvak MORA igrati domaće prvenstvo od početka. Kako je poznato, prvakom nisu postali Igosi već mostarski Zrinjski, a iz Laktaša je već odavno poslana poruka kako im ne pada na pamet igrati ligu od početka.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nije dugo trebalo čekati reakciju pojedinih klubova koji su zaprijetili bojkotom ako se udovolji Igokei, a istina je nažalost takva da se Igokeinoj odluci jednostavno nema tko usprotiviti u KSBiH, tj.naš savez više nema moć da bi im to mogao zabraniti.

Većina klubova je naravno za igranje jer su na vrijeme krenuli s pripremama, potrošili novce na igrače i posložili momčadi. Ono što nas čeka, kako god bude, bit će i više nego zanimljivo.

Top Komentari

Woyzeck
Prosto nevjerovatno da se ovakve stvari desavaju u ovako sredjenoj drzavi. Hitno stati na kraj samovolji pojedinaca, nedopustivo da samo ovo odskace od kompletne slike drustva i zemlje!
10 0
DamirT
Jebala ih Igokea.Ako ne budu igrali ligu od pocetka suspenduj ih na 2-3 godine i necete nikad igrat
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi