Kada se Jusuf Nurkić vraća na parket?
Foto - EPA

Uskoro uživamo u majstorijama bh. zvijeri

Kada se Jusuf Nurkić vraća na parket?

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić je već mjesecima van terena zbog teške povrede koju je zadobio u finišu prošle sezone.


Bh. košarkaš je imao dvostruki prelom noge i bilo je odmah jasno kako ga dugo nećemo gledati na parketima najjače košarkaše lige svijeta.

Međutim, Nurkića ćemo veoma brzo ponovo vidjeti na parketima. Rehabilitacija bosanske zvijeri ide pravim putem, a svoj debi ove sezone trebao bi imati sredinom februara.

Prema informacijama američkih medija Nurkić planira da se vrati na parket tokom All Star pauze i tada bismo ga nakon gotovo godinu dana ponovo mogli gledati u NBA ligi.

Nurkić je do povrede prošle sezone igrao zaista sjajnu košarku. Imao je double-double brojke od 15.6 poena i 10.4 skoka po utakmici, ali nažalost došla je povreda koja mu je itekako upropastila sezonu.

Ipak, uskoro ćemo ga ponovo vidjeti na parketu, što nas apsolutno sve itekako raduje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi