Kakanj do sigurne pobjede protiv Vogošće

Prvenstvo BiH, 15. kolo

Kakanj do sigurne pobjede protiv Vogošće

Eldar Ganibegović

Kakanj je sinoć upisao sigurnu pobjedu u svojoj dvorani protiv Vogošće rezultatom 91:66 u okviru 15. kola prvenstva BiH.

Domaći košarkaški su sjajno otvorili meč, pa su nakon prve četvrtine imali 20 poena prednosti. U drugoj dionici nešto bolja igra gostiju, koji uspijevaju smanjiti zaostatak na 11 poena.

Međutim, poslije odmora, Kakanj se opet vraća na odličnu igru iz prve dionice, te u trećoj slavi sa 24:14. Već tada je pitanje pobjednika bilo riješeno. Posljednju dionicu su domaćini odradili rutinski i na kraju upisali sigurnu pobjedu.

Kakanj je do slavlja vodio kapiten tima Aldin Muflizović, koji je ubacio 15 poena, kao i Milivoje Bozović sa 15 poena i 10 skokova. Na drugoj strani je najefikasniji bio Angelo Warner sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi