Kakanj prejak za Sparse u Skenderiji

Pripremni meč pred novu sezonu

Kakanj prejak za Sparse u Skenderiji

E. Čaušević

Košarkaši Kaknja večeras su u Skenderiji savladali Sparse u pripremnom meču pred novu sezonu.

Ekipa Josipa Pandže večeras je u Skenderiji ostvarila sigurnu pobjedu protiv Sparsa sa 81:70 u pripremnoj utakmici pred početak nove sezone domaćeg prvenstva. Meč su bolje otvorili košarkaši Sparsa koji su prvu četvrtinu dobili u svoju korist sa 21:17. Ipak, druga četvrtina pripala je gostima iz Kaknja i ispostavilo se da je ona odlučila meč.

Kakanj je u drugom periodu utakmice bio fenomenalan, te je u sjajnom ritmu igrao u odbrani i napadu. Drugu četvrtinu Kakanj je dobio sa 31:16, a Sparsi se nisu mogli vratiti iz tog zaostatka. 

U drugom poluvremenu igralo se dosta izjednačeno, ali se prednost Kaknja nije "topila". Treći period pripao je ponovo gostima (21:19), dok su Sparsi bili bolji u posljednjoj četvrtini ove pripremne utakmice (14:12).

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Pripremni meč:

KK Spars - KK Kakanj 70:81

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi