Kakanj u neizvjesnoj završnici bolji od Sparsa

Druga pobjeda za domaći tim

Kakanj u neizvjesnoj završnici bolji od Sparsa

Samir Mlaćo

U drugom kolu Lige za prvaka u Kaknju su večeras snage odmjerili KK Kakanj i KK Spars, a u veoma neizvjesnom duelu pobjedu su na kraju odnijeli domaći 77:73.

Sarajlije su bolje otvorile meč, povele 4:0, a na prvu pauzu se otišlo pri rezultau 21:19 za goste.

Domaći u drugoj četvrtini ipak pružaju mnogo više, te ovaj period dobijaju 25:21, i na semaforu je pisalo 44:42.

Uzbudljiv meč publika je gledala i u drugom poluvremenu, a domaći nastavljaju sa boljom igrom, međutim meč nije mogao bez neizvjesne završnice.

U posljednjim minutama mnogo uzbuđenja. Sparsi su vodili 73:71 minutu prije kraja, ali trojkom Kakanj dolazi do prednosti 30 sekundi prije kraja.

Domaći su na kraju imali više znanja i sreće te slavili 77:73.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod KK Kakanj istakao se Milivoje Božović sa 16 poena, dok je Nakola Gaeša dodao 13. U redovima Sparsa bolji od ostalih bio je Fahrudin Manjgafić sa 17 poena, a 13 je dodao Milutin Đukanović.

KK Kakanj - KK Spars 77:73 (19:21, 25:21, 18:12, 15:19)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi